lauantai 25. helmikuuta 2012

Keuhkoputket huutaa vieläkin halleluujaa, mutta tuli sellanen olo että on päästävä hiukan pihalle, kävin sitten kasvihuoneessa poistamassa talvisia koristehavuja sekä kaivamassa kylvöastioita esille. Tästä innostuneena ensimmäiset kylvöt tuli tehtyä, multaan meni Enkelinpasuunaa valkoisena sekä tuota balleriinan tutua joka on uusi kokeilu.Nyt vaan peukut pystyyn että itävät. Nyt sitten olo onkin ihan karmea, eli loppupäivä lepoa, ei puhettakaan kasvihuoneen siivoamisesta kevättä varten, kyllä tämä sairastaminen on sitten turhauttavaa puuhaa :(
Jotenkin en ole huomannut missään myynnissä salkoruusun siemeniä, tai sitten jossakin oli joku värisekotus, mutta oikeen yksivärisiä kunnon tummansävyisiä olen yrittänyt metsästää, viimekesäiset osottautuivat hieman vaaleammiksi kuin piti(kuvassa), kauniita ne olivat silti. Ajattelin perustaa pitkän salkoruusupenkin kasvihuoneen seinustalle, pitäisi vaan saada siemenet ajoissa kylvettyä, että ehtivät kukkia ekan kerran jo tänäkesänä, mutta siis kun siemeniä ei ole vielä löytynyt, saattaa tuo penkki jäädä haaveeksi vielä.

Chilin kasvattamisesta en ole vielä ihan varma, viimekesäinen sato oli yltäkylläinen, monet kyyneleet tuli podien kanssa tirautettua, oli nimittäin sen verran tulista kamaa:D
Chilin kasvatus on ihan mukavaa puuhaa, sadosta nauttivat lähinnä ihanan hullut ystävät sekä perheen nuoriso kavereineen, chiliä rakastavat kirvatkin pysyivät poissa kun kasvihuoneen ovea vartioivat Enkelinpasuunat, niiden murskatuilla lehdillä oli muuten myös suotuisa vaikutus mustiin murkkuihin , jotka ottivat kasvarista hatkat alta aikayksikön kun laittelin pasuunan lehtiä niiden kulkureitille :D


                                               Cayenne satoa

torstai 23. helmikuuta 2012

Posti toi siemeniä ja sipuleita, lisäksi vielä kylvän perus tomaatit, kurkut sekä chilit , Daturathan voisikin jo kylvää heti kun olo paranee! Kuva tuli räpsästyä kännykän kameralla, jotta laatu ei ole kyllä mitään  priimaa, mutten jaksa lähteä parempaa kameraa etsimään kun tuo keuhkoputken tulehdus hieman vie voimia..

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Löysin uuden ja ennenkaikkea helpon kuvankäsittelyohjelman, enää ei tarvitse turvautua jälkikasvun osaamiseen, muutenkin tämä blogi tuottaa kokoajan yllätyksiä, vaikka kuinka on laittavinaan asetukset kohdalleen niin tulos saattaa silti näyttää ihan miltä hyvänsä, mutta ehkäpä tämä tästä :D
Kasvihuoneen mittari näyttää kahdeksaa lämpöastetta, pitäisiköhän viiniköynnöstä alkaa kastelemaan varovasti, ei nimittäin ole kokemusta kun on Zilgalla ihan eka talvi, saa nähdä selviytyykö se edes hengissä!Tässä vielä muutamia kuvia viimekesältä.

Viiniköynnöksen taimi oli n. 30 cm pitkä risu kun istutin sen laatikkoon kesäkuun alkupäivinä, syksyllä se oli jo kiivennyt katon rajaan ja jatkanut sieltä matkaa puoleenväliin lapetta. Tarkoitus olisi, että köynnös varjostaisi hiukan kasvihuonetta joka on melkoisen aurinkoisella paikalla.

maanantai 20. helmikuuta 2012

20.2.2011

Sydäntalven eka suojasää, kasvihuoneen katolta tuli lumet rytinällä alas, eli kaato toimii. Kummasti tuo auringonpaiste saa mielen virkeäksi, ihan tekisi mieli mennä kaivamaan kylvöastiat esille kasvihuoneessa majailevan piirongin laatikosta.

lauantai 18. helmikuuta 2012

Tänään on sellanen päivä, että tuntuu siltä ettei se kevät voi tulla millään tarpeeksi nopeasti. Viherhuone nukkuu paksun lumipeitteen alla, ja muutenkin lunta on jokapuolella masennukseen asti. Netissä tuli kyllä vierailtua siemenkaupoilla, ja ostettavaakin löytyi mukavasti, mutta vielä ei kannata kylvää, ei todellakaan..
Uutta kesää odotellessa...

Sammakko joka ei muuttunut prinssiksi edes suutelemalla :)
Kaunis ja myrkyllinen, ensikesänä kokeilen uutta väriä
Viherhuoneeseen löytyi vanhat kauniit ovet suvun vanhalta tilalta..
Viherhuone, viimekesänä toteutunut unelma..