tiistai 13. maaliskuuta 2012


No nyt mie en tiedä mitä pitäisi ajatella noita kylvöjä kattellessa :O Kylvöt molempiin laatikoihin on tehty samana päivänä, eli hieman on itävyydessä eroa. Takana vihertää valkoinen pasuunankukka, siemenet oli päässyt unohtumaan kasvihuoneeseen avoimeen ruukkuun missä ne sitten olivat koko talven oli pakkasta sitten 30 raatia tahi alle, hyvin itävät...etualalla Korpikankaalta tilattu datura eli valkolila ballerinan tutu, eikä idun itua..no, nähtäväksi jää itävätkö ikinä. Samasta paikasta tilatut chilit eivät myöskän ole itäneet paitsi yksi sinnikäs joka nököttää kasvulaatikon nurkassa ylhäisessä yksinäisyydessään, ja jos sen kamut eivät kohta suvaitse nostaa päätään mullasta ylös, niin otan tämän yhden sinnikkään ja istutan hyvään multaan ihan omaan kippoonsa .
Eilen oli kasvihuoneessa 15 astetta lämmintä, jos hyvät kelit jaksavat jatkua, niin siivoan kasvihuoneen kesäkuntoon perjantaina jolloin on viimeinkin vapaapäivä...tai siis suunnittelen siivoavani, saattaahan se kyllä olla niinkin, että nuo perin harvinaiset viikonvaihteeseen osuvat kaksi vapaata menevät tyttären muutossa. Tässäpä onkin yksi ilonaihe, tytär ja vävy ostivat tuosta lähes naapurista talon, niinpä tämä kuusitoista kesäisenä maailmalle lentänyt esikoisemme palaa kotiseudulle yhdeksän maailman tuulissa vietetyn vuoden jälkeen, siinäpä asia joka ilahduttaa äippää :D
Viime kesänä meillä oli perheessä häät, tuo edellä mainittu esikoisemme ja ainoa tytäremme, asteli vihille kotikirkossa elämänkumppaninsa kanssa .Paljon tuli häälehtiä luettua ja television hääohjelmia katseltua, mutta vuoden kestäneen hyvän suunnittelun ansiosta häät olivat ihanat ja ikimuistoiset ! Edelleen tulee hyvä mieli ihania kuvia katsellessa, mutta sen vaan sanon, että kyllä nuo lapset ovat se elämän suola sekä sokeri :) Ihanan hääkimpun sitoi kouvolalainen Rosarium, kimpussa oli pikku kallaa, viininpunaisia pioneita sekä ruusuja, valkeaa eustomiaa ja ehkäpä posliinikukkaa.

7 kommenttia:

 1. Ihana kimppu on tyttärelläsi ollut! Lapset ovat kyllä sitä, elämän suola ja sokeri. Itselläni lapset ovat vielä pikkuisia. Mukava ku tulit blogini lukijaksi, näin löysin tänne sinun kivalta vaikuttavaan blogiisi.=)

  VastaaPoista
 2. Niin, ja tuo kimpussa mitä ajattelit, että olis posliinikukkaa, se on arabiantähdikkiä.=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arabiantähdikistä en ole koskaan kuullutkaan aiemmin, kiitos, kerronpa tyttärelle ja googletan jos vaikka löytyisi kuvia netistä, että onko se joku pensas vai mikä ihmeen kasvi :D

   Poista
 3. Minä olen nyt tänä keväänä aloittanut siemenviljelyn/esikasvatuksen ja tähän mennessä siis istuttanut kahta siementä; Mummompalsamia ja Vaahtera-auliota. Mummonpalsami noussut mukavasti, mutta Vaahtera-auliosta ei vielä näy mitään! Toinen asia; Itselläni vain yksi lapsi, aikuinen poika, joka tekee minusta mummin ensi kesänä. Mutta täytyy sanoa, että poika on jatkuva ilon aihe! Viimeksi käydessään toi minulle jumppakepin. Onneksi on edes yksi lapsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen silmäillyt myöskin noita vaahtera-aulioita jo pidemmän aikaa, vielä on jäänyt silmäilyn asteelle. Tän kevään uusia tuttavuuksia on mm.ruusunätkelmä sekä sinisievikki (penny black). Aina kun hankkii uutuuksia pitää alkaa myös miettiä että mihinkäs minä tämän sitten laittaisin, mikä usein vaatii uuden perennapenkin perustamista tahi entisen laajennusta. Pikkuhiljaa alkaa olla jo ikävä lapion varteen, kunhan nuo lumet lähtisi ja maa sulaisi.Mä oon jahkaillut kahden perennapenkin yhdistämisen kanssa ja kaksi kesää, ja päätin, että tanä keväänä lapio heiluu, kahdesta tulee yksi suurensuuri, näin saa taas tilaa lisää uusille ihanuuksille!

   Poista
 4. Tuolta Lauran blogista minäkin tänne sitten "eksyin". Ihana tuo sinun kasvihuone. Täytyypa tulla uudelleen kevään aikana katsomaan, mitä sinne kasvihuoneeseen sitten laittelet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan, kaikkea kivaa on ajatuksissa laitella :D

   Poista